Pidätkö golfmailoistasi hyvää huolta? 3+3 vinkkiä mailojen huoltoon

Golfmailat ovat arvokkaita välineitä. Panostamalla mailojen huoltoon pidennät niiden käyttöikää. Mailojen huoltoon tulee kuitenkin harvemmin kiinnitettyä huomiota ennen kuin näkyviä ongelmia ilmenee. Listasimme kolme toimenpidettä, joilla pidät golfmailasi hyvässä kunnossa sekä kolme tilannetta, jolloin kannattaa kääntyä ammattilaisen puoleen.

KOLME HELPPOA TOIMENPIDETTÄ, JOTKA VOIT TEHDÄ ITSE

1) PUHDISTA MAILOJEN LAVAT KÄYTÖN JÄLKEEN

Jokaisen lyönnin jälkeen mailojen lavat tulee puhdistaa hiekasta ja muista epäpuhtauksista. Puhdistaminen käy kätevästi edullisilla tarvikkeilla, esimerkiksi pienellä messinkiharjalla ja pyyhkeellä. Tarkista huolellisesti, ettei likaa jää lavan uriin.

Jos palloa lyödään puhdistamattomalla mailalla, voivat lavan uriin jääneet hiekanjyvät vahingoittaa uria. Mitä huonommat urat ovat, sitä vähemmän alakierrettä palloon tulee ja lyönnin pituuteen on vaikea saada toistettavuutta.

2) KUIVAA MAILAT OIKEAOPPISESTI

Erityisesti kostealla säällä on pelaamisen jälkeen tärkeää laittaa mailat lepäämään grippi ylöspäin, jotta kosteus pääsee haihtumaan optimaalisesti. Jos mailat jätetään kuivumaan pystyyn bägiin tai vaakatasossa auton takaluukkuun, voi teräsvarren sisään jäädä kosteutta, mikä aiheuttaa varren ruostumista. Ruoste altistaa mailan katkeamiselle, joka voi tapahtua normaalin lyönnin aikana.

3) PESE GRIPIT SÄÄNNÖLLISESTI

Harva tiedostaa, kuinka tärkeä osa mailaa grippi on. Se on ainoa kohta, josta mailasta pidetään kiinni. Siksi gripin on tärkeää olla hyvässä kunnossa. Puhdistamalla gripin säännöllisesti liasta ja rasvasta pidennät sen käyttöikää. Puhdistukseen voit käyttää kosteaa pyyhettä, mietoa saippuaa ja kynsiharjaa tai gripin pesupyyhettä.

Jos grippi on todella kulunut, kannattaa se vaihtaa: mailaa, jossa on kulunut grippi, joutuu puristamaan, jotta se pysyy kädessä. Puristaminen aktivoi lihasryhmät, joiden pitäisi lyönnin aikana olla rentona. Vääränlainen staattinen pito haittaa siis lyönnissä ensiarvoisen tärkeää rentoutta.

KOLME HAASTAVAA TOIMENPIDETTÄ, JOISSA KANNATTAA KÄÄNTYÄ AMMATTILAISEN PUOLEEN

1) GRIPPIEN VAIHDOT

Kun gripit kuluvat niin, että huonokuntoisuus alkaa haitata peliä, kannattaa mailat kiikuttaa grippien vaihtoon ammattilaiselle. Vaihdon tarpeen huomaat esimerkiksi siitä, että maila tuntuu käteen liukkaalta ja joudut puristamaan sitä pitääksesi otteen.

Gripinvaihdon hinta ei päätä huimaa: TAGissa toimivalla Gripsterillä vaihtotyö maksaa vain 3 euroa gripiltä. Uudet gripit voi ostaa esimerkiksi Golf Centerin verkkokaupasta tai suoraan Gripsteriltä paikan päällä. Teoriassa gripit voi vaihtaa kotikonsteinkin, mutta nopeammin ja vähemmällä vaivalla homma hoituu ammattilaiselta.

2) VARSIEN VAIHDOT

Silloin tällöin mailan varsi pääsee hajoamaan. Syynä voi olla ruoste tai kolhu varressa. Esimerkiksi pienikin lommo teräsvarressa voi aiheuttaa sen, että maila napsahtaa poikki lyönnin voimasta. Useimmiten on halvempaa vaihtaa varsi uuteen vastaavaan kuin korvata hajonnut maila uudella. Vaihtovarsien valikoima on laaja, joten tilalle löytyy varmasti paras mahdollinen vaihtoehto.

3) PETTÄNEET LIIMAUKSET

Joskus mailan liimaukset voivat pettää ja lapa irtoaa. Se ei kuitenkaan tarkoita, että maila joutaisi roskakoriin. Ammattitaitoisen mailahuoltajan käsissä lavan liimaus takaisin sujuu käden käänteessä.

AMMATTITAITOISTA MAILAHUOLTOA GRIPSTERISTÄ

Golfmailan huoltotarve voi olla vaikea havaita silmämääräisesti. Esimerkiksi grippien vaihdon tarvetta voi olla vaikea huomata etenkin, jos ei koskaan aiemmin ole grippejä tullut vaihtaneeksi. Kun haluat varmistaa, kaipaavatko mailasi huoltoa tai gripit vaihtoa, tuo välineesi ammattilaisen tarkistettavaksi.

Golf Center TAGin tiloissa toimivasta Gripsteristä saat täyden huoltopalvelun golfmailoillesi. Gripsterin mailahuoltomestari Mika Saastamoinen toteuttaa ammattitaidolla niin gripinvaihdot kuin vaativimmat mailankorjaus, -mitoitus tai -rakennustyöt sekä kustomoinnit (kolhujen hionta, stamppäys, kirjainten maalaus).

Tiedustelut ja ajanvaraukset puhelinnumerosta 040 5024114 tai sähköpostitse mika(at)gripster.fi. Gripsterin huoltotiski on avoinna maanantaista perjantaihin kello 12–18 ja lauantaisin kello 10–15

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *